Vi fejrer i 2024 reformationen Mortens aften med reformationsgudstjeneste kl. 17.00

- fulgt af fællesspisning og et foredrag ved Lars Vangslev om Luthers tanker om frihed og det moderne menneske. Kom og vær med!

 

Søndag den 10. november, på Mortens aften, vil vi fejre reformationen med en særlig reformationsgudstjeneste, fællesspisning og foredrag om Luthers aktualitet!

Det var i den danske kirke i århundreder skik at fejre den lutherske reformation den 31. oktober. Da denne dag efterhånden har fået konkurrence af Halloween(!), vil vi i stedet forsøge markere reformationen på Luthers fødselsdag, den 10. november, altså Mortens eller Martins aften. Om alt går vel, ønsker vi herved at genoptage en god, gammel tradition, men dog i lidt ændrede, nye klæder.

Det bliver en aften viet til festligt samvær og fejring af reformationen, men også til en aften viet til en fælles besindelse på folkekirkens åndelige arv og dens betydning i disse år, hvor folkekirken er under forandring.

 

Programmet for vores reformationsfejring den 10. november er i år:

KL. 17.00: Reformationsgudstjeneste v. sognepræst Andreas la Cour

Kl. 18.00: Fælles aftensmåltid. Ved deltagelse i spisning bør man tilmelde sig til enten Troels eller Andreas senest 1. november. Menuen vil blive præsenteret på hjemmesiden senest 1. oktober, og hvis det denne Mortens aften ikke bliver and, vil det nok være historisk mad fra Luthers tid!

Kl. 19.00 – 20.00: Foredrag ved Lutherforskeren, sognepræst og ph.d. Lars Vangslev om Luthers tanker om frihed.

Lars Vangslev præsenterer selv sit foredrag med disse ord: ”Den røde tråd i Luthers teologi er ordet frihed. Et af hans skrifter handler simpelthen om den kristne frihed. Hans eget efternavn er i virkeligheden en udgave af det græske ord, eleutheria, der betyder frihed. Navnet, Martin Luther, betyder således, Martin, Den frie. Hvori ligger nu den frihed, han taler om? Det er en frihed, der er forskellig fra den moderne opfattelse af frihed, der sætter den enkelte og hans rettigheder i centrum. For Luther derimod står Kristus, troen og næstekærligheden i centrum. Mit foredrag vil handle om Luthers opfattelse af frihed. Den frihed, som er den kristne frihed, og har meget mere at byde på end den moderne frihedsopfattelse. Derfor vil mit foredrag også handle om vigtigheden for vores tid af at fastholde den kristne frihedsforkyndelse, selv om den kan virke som en rød klud for mange.”

Kl. 20.00 – 20.30: Kaffe og afslutning.

Man kan selvfølgelig nøjes med at komme til foredraget kl. 19.00, hvis det passer bedst.

 

Vi håber at se mange den 10. november til en forhåbentlig både munter og tankevækkende aften om folkekirkens fortid og fremtid, og at det måske kan blive en ny tradition i Vestervang Kirke med en årlig reformationsfejring Mortens aften!

 

Med venlig hilsen fra

Troels Bak Stensgaard, sognepræst; Andreas la Cour, sognepræst; Nicolai Wichmann, stud.theol.

Sognepræst i Allerslev og Osted sogne og ph.d. Lars Vangslev holder den 10. november kl. 19.00 foredrag i Vestervang Kirke om Luthers tanker om frihed og deres aktualitet.
senest redigeret: lrdag 22-jun-24 14:32:14