Studiekreds om Folkekirkens bekendelsesskrifter


Velkommen til en studiekreds om Den Danske Folkekirkes Bekendelsesskrifter


Vi er glade for at kunne invitere dig, og gerne en du kender, til en ny sæson af vores studiekreds i Vestervang Kirke, som denne gang ledes i fællesskab af sognepræst Troels Bak Stensgaard, sognepræst Andreas de la Cour og stud.theol. Nicolai Wichmann Larsen.

 

Sammen vil vi fordybe os i folkekirkens bekendelsesskrifter. Vi vil gennemgå disse vigtige tekster, som udgør grundlaget for troslæren i den danske folkekirke. Vi vil diskutere skrifternes indhold, deres betydning gennem historien og deres relevans i dag. Du vil få en praktisk grundviden om den evangelisk-lutherske kirke, en viden som kan styrke dig i formuleringen af din tro, og som du kan anvende bredt i dine samtaler om tro og kristendom.

Bekendelsesskrifterne omfatter de tre oldkirkelige trosbekendelser, Den Augsburgske Bekendelse og Martin Luthers Lille Katekismus. I forbindelse med studiekredsen vil du modtage et kompendium, der indeholder alle bekendelserne sammen med forklarende afsnit og udfordrende refleksionsspørgsmål.

 

Læring og dialog i et inkluderende fællesskab

I studiekredsen ønsker vi at sætte åbenhed, nysgerrighed og det kristne fællesskab i centrum. Vi lægger vægt på et inkluderende og opbyggende miljø, hvor alle er velkomne, uanset baggrund og teologisk kundskab.

Hver mødegang starter med et historisk oplæg om dagens emne efterfulgt af en åben og respektfuld diskussion med udgangspunkt i dagens refleksionsspørgsmål, hvor alle er velkomne til at dele deres perspektiver, oplevelser og forståelse. Du er også velkommen til blot at deltage som lytter. Du kan forberede dig til hver gang ved at læse i kompendiet, men det er ikke en nødvendighed. 

 

Praktisk Information

Du kan tilmelde dig studiekredsen hos en af sognepræsterne, Troels og Andreas, og 14 dage før første mødegang hente kompendiet i kirken efter gudstjenesterne eller på kordegnekontoret i åbningstiden. Vores første møde finder sted tirsdag den 27. august i Vestervang Kirke kl. 16.00 – 17.30, og vi mødes hver anden uge derefter.

Vi mødes følgende tirsdage kl. 16.00 – 17.30:  27/8, 10/9, 24/9, 8/10, 22/10, 5/11, 19/11, 3/12, 17/12, 7/1, 21/1, 4/2, 18/2, 4/3, 18/3, 1/4, 22/4, 6/5. Det er ikke nødvendigt at deltage alle gangene for at kunne være med.

 

Bemærk: Vi har i forbindelse med studiekredsen også planlagt en fejring af reformationen på Mortens aften, den 10. november, med en reformationsgudstjeneste fulgt af fællesspisning og foredrag om Luthers aktualitet ved Lutherkenderen Lars Vangslev, hvilket du kan læse mere om ved at trykke HER.

Du kan læse en anden appetitvækker til studiekredsen ved at trykke HER.

 

Kom og oplev, hvordan folkekirkens bekendelsesskrifter kan inspirere og styrke vores tro, og hvordan de vedvarende er aktuelle i vores hverdag i det evangelisk-lutherske kirkesamfund, som er folkekirken. Vi glæder os til at være sammen med dig og til timer med fordybelse og fællesskab. Vel mødt! 

 

Med venlig hilsen fra

Stud.theol. Nicolai Wichmann Larsen
Sognepræst Troels Bak Stensgaard
Sognepræst Andreas de la Cour

 

Folkekirkens vigtigste lutherske bekendelsesskift, Den augsburgske Bekendelse, læses op for den katolske kejser Karl V på rigsdagen i Augsburg i 1530:

 
senest redigeret: tirsdag 01-dec-20 10:24:39